Mladý ječmen - zelený král

27.01.2016 18:43

Mladý ječmen detoxikuje, stabilizuje hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak, posiluje imunitu, snižuje PH organismu (je zásaditý), příznivě působí na hormonální systém i psychiku (obsahuje serotonin - hormon štěstí), skvěle působí na střevní peristaltiku, je výtečným pomocníkem v boji proti nadváze.
 

Mladý ječmen - zelená superpotravina
Mladý ječmen je druh zelené traviny, která se pro své úžasné účinky na lidské zdraví používá již tisíce let. Ještě předtím, než na ječmeni vyraší první zrna, nachází se ve stadiu, kdy disponuje maximálním množstvím minerálních látek, aminokyselin, chlorofylu, vitamínů a enzymů. V tomto období se mladý ječmen sklízí, poté je nasušen a rozemlet na jemný prášek, který se přidává do polévek, koktejlů, salátů a ovocných či zeleninových džusů nebo šťáv.


Mladý ječmen - obsah živin
- 18 druhů aminokyselin - (regenerace organismu, obnova buněk) - alanin, arginin, asparagová kyselina, cystein, glutamová kyselina , glycin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, fenylalanin, prolin, serin, threonin, tryptofan, tyroxin, valin

- esenciální mastné kyseliny - linolová a linolenová kyselina
- aktivní enzymy - (katalyzátory chemických procesů v těle) - kataláza, cytochromoxidáza, DNáza, FA-oxidáza, hexokináza, dehydrogenáza, nitrát reduktáza, nitro-oxyreduktáza, peroxidáza, fosfatáza, fosfolipáza, polyfenoloxidáza, RNáza, superoxiddismutáza, transhydrogenáza, hexokináza, aminotransferáza, aspartáza
- vitamíny A (100 % betakaroten), B1 (Thiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (kyselina pantothenová), B6 (Pyridoxin), B12 (Cobalamin), C, E, K, Biotin, Cholin, kyselina listová
- minerály - bór, vápník, chróm, kobalt, měď, jód, železo, hořčík, mangan, nikl, fosfor, draslík, selen, sodík, síra, zinek a dalších více jak 50 stopových prvků
- ostatní fytolátky - chlorofyl, bioflavonoidy, 2"-O-Glykosylisovitexin (2"-O-GIV)

Mladá ječmenná tráva obsahuje 11 x více vápníku než kravské mléko, 7 x více vitamínu C než pomeranč a 5 x více železa než špenát!
 

Chlorofyl, fotosyntéza a lidské zdraví
Chlorofyl je zelený pigment obsažený v zelených rostlinách, sinicích a některých řasách. Chlorofyl je velká molekula složená z vodíku, uhlíku, kyslíku, dusíku a hořčíku (magnesia). Poté, co absorbuje světelné záření, spustí biochemický proces, jež přetváří vodu a oxid uhličitý (CO2) na sacharidy a kyslík.  Chlorofyl je receptorem a transformátorem světelných kvant na další, pro živé organismy na zemi zpracovatelnou formu, na procesu fotosyntézy je závislá každá forma života na Zemi. Studie prokazují, že konzumace chlorofylu zvyšuje schopnost těla produkovat krevní barvivo hemoglobin a tak zvyšovat efektivitu přenosu kyslíku. Chlorofyl podporuje regeneraci těla, tvorbu krve, neutralizuje volné radikály, a tedy zpomaluje proces stárnutí, podporuje detoxikaci organismu, optimalizuje srdeční činnost, alkalizuje a zvyšuje elektrický náboj krve. Mnohé testy dokonce prokázaly vliv chlorofylu na redukci vstřebávání karcinogenů v trávicím traktu.


Nápoj z mladého ječmene
Mladý ječmen, nejčastěji dodávaný v podobě prášku, je jednou z nejvýživnějších potravin. Koktejl či nápoj, namíchaný z prášku zeleného ječmene, je nabitý živou energií a silou, je to pravý elixír života! Dobrou chuť!