Chlorella

Řasa chlorella patří mezi nejstarší organismy, které jsou schopny fotosyntézy. Vznikla před cca 2,5 miliardou let a hrála důležitou roli v rozvoji naší atmosféry bohaté na kyslík, a v rozvoji dalších forem života. Pochází původně z Asie a její název je odvozen z jejího vysokého obsahu chlorofylu (způsob, jak si rostliny uchovávají sluneční energii).

• antioxidační a detoxifikační účinky
• podpora krvetvorby
• stabilizace hladiny krevního cukru
• zdroj energie

Je to nejbohatší zdroj chlorofylu na naší planetě.

Chlorella je zelená sladkovodní řasa z ekologického vodního pěstitelství s bio certifikátem dle přísných norem. Jednobuněčná zelená řasa, skládající se až z 60% z vysoce kvalitního rostlinného proteinu,obsahuje mnoho esenciálních vitamínů, minerálů a stopy základních a druhotných rostlinných substancí. Vyniká svými detoxikačními schopnostmi, tzn. že neutralizuje nebo odbourává jedovaté látky z těla, obzvláště těžké kovy, čímž pomáhá organismu bojovat proti rakovině všech orgánů v těle.

- zlepšuje trávení a vyrovnává pH těla.
- chrání před srdečními chorobami, snižuje krevní tlak a odbourává nadbytečný cholesterol.
- podporuje tvorbu červených krvinek.
- upravuje metabolismus cukru.
- díky velkému množství slunečního svitu a schopnosti fotosyntézy je Chlorella zdrojem drahocenných výživných látek.
- zvláště cenná je pro svůj vysoký obsah rostlinného proteinu (až 60%). Tělo dokáže lépe využít proteiny rostlinné než ty živočišné, neboť rostl.proteiny jsou menší a méně složité. Rostlinné proteiny zajišťují zdravé svaly a tkáň a tudíž vlastně i tělo.
- napomáhá také k produkování „neurotransmiterů“ (přenašeče nervových vzruchů), např. serotoninu, jež je důležitý pro mozek.
-po strávení jsou bílkoviny rozštěpeny na aminokyseliny, které mohou být tělem absorbovány bez větší ztráty energie.
- chlorella řasa obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin, jakož i mnoho neesenciálních aminokyselin. Tělo si nemůže samo vyrábět esenc. aminokyseliny a proto tyto musí být obsaženy ve stravě.

Chlorela neobsahuje pouze vitamíny a minerály, ale také různá rostlinná barviva, např. chlorofyl – zelené barvivo v rostlinách. Chlorella je pěstována blízko rovníku, ve vodách bohatých na minerály. Díky ideálním klimatickým podmínkám se zde řasy výborně vyvíjejí. Po sklizni je Chlorella filtrována, očištěna a ihned sušena. Její vysoká kvalita je udržována a zajištěna stálou kontrolou.